Филмът на Албер Дюпонтел Сбогом, глупаци спечели наградите Сезар за най-добър филм

...
Филмът на Албер Дюпонтел Сбогом, глупаци спечели наградите Сезар за най-добър филм
Коментари Харесай

 Сбогом, глупаци спечели наградите Сезар

Филмът на Албер Дюпонтел  " Сбогом, простаци "  спечели премиите " Сезар " за най-хубав филм и най-хубав режисьор, предадоха осведомителните организации. Лентата се оказа огромният победител на вечерта, като завоюва седем от общо дванайсетте категории, в които беше номинирана. В комедийната драма се споделя за тежко болна жена, която търси своето дете.

Наградите " Сезар " са считани за френски еквивалент на премиите на Британската академия за кино и телевизия БАФТА и американските кино награди " Оскар ". 

46-ата гала по връчването им, която се организира в парижката зала " Олимпия " без аудитория, беше политически заредена и белязана от гнева във връзка продължаващото затваряне на кината във Франция заради пандемията от ковид, отбелязва Агенция Франс Прес.

Церемонията по награждаването се организира присъствено в зала „ Олимпия “, само че със съблюдаване на обществена отдалеченост. На събитието участваха единствено номинираните.

При откриването на церемонията водещата Марина Фоис произнесе тирада, в която насочи остри рецензии към френското държавно управление поради ограниченията за затваряне на театрите и кината по време на пандемията от ковид.

57-годишната актриса Корин Масиеро пък стачкува гола на церемонията с искане държавното управление да постави повече старания в поддръжка на културата по време на пандемията. Кината са затворени във Франция в продължение на повече от 3 месеца.

Тя се появи наметната с магарешка кожа и в „ окървавена дреха “ преди да ги съблече на сцената. На тялото ѝ бе изписано „ Върни ни изкуството, Жан “ в пряк апел към премиера Жан Кастекс.

За най-хубав задграничен филм бе отличен „ Още по едно “ на датския режисьор Томас Винтерберг.

Наградата за най-хубава актриса спечели Лор Калами. За най-хубав артист беше отличен Сами Буажила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР